top of page

JOBBA SOM MÅLARE

Hur är det att jobba som målare?

Hur är det att arbeta som målare? Vad finns det för karriärmöjligheter inom yrket? Här har vi samlat videos där vi träffar personer som arbetar inom yrket.

Konsten att bevara kulturbyggnader

Bröderna Abraham och Sam Gorgis driver måleriföretaget G2 Måleri. Ett av deras uppdrag är att restaurera och renovera äldre kulturfastigheter i Södertälje. Med särskild teknik ser de till att bevara historiska byggnader, och Sveriges kulturarv, för framtiden.

 

Se hela filmen med Abraham! 

Från gymnasiet till projektledare

Dennis Kraiman brukade hjälpa sin farfar att måla när han var yngre och tyckte det var roligt. Därför valde han Bygg och anläggningsprogrammet, inriktning Måleri på gymnasiet. Sedan dess har han gjort karriär inom måleriyrket och jobbar idag som projektledare på en målerifirma.

– Jag tycker det är roligt att se lösningar där andra kanske inte ser en lösning.

Se hela filmen med Dennis!

Träffa läraren på måleri!

Mathias Maurin är målare och lärare på Fredrika Bremer gymnasiet i Stockholm. Under sina lektioner vill han inspirera fler att välja just hans yrke. 

– Gillar man att jobba med kroppen, att vara kreativ och vill ha ett varierande jobb så är måleri ett bra val.   

Se hela filmen med Mathias!

Hur ser en lektion ut på måleri?

Hur ser en målerilektion ut? Se filmen om en dag på gymnasiet!

Måleri är en konst!

Ebrima, Ibbe, Sambou har jobbat som målare i 12 år. Att han valde just måleriyrket var mest av en slump, när skador satte stopp för en fotbollskarriär. Men Ibbe skulle visa sig ha talang och idag är han glad över sitt yrkesval.

–  Den som tror att måleri är ett grovjobb har fel. Det krävs både fingertoppskänsla och social kompetens för att bli en duktig målare, enligt Ibbe.

Se hela filmen med Ibbe!

Från lärling till egenföretagare

Staffan Nilsson har haft många roller inom måleribranschen. Han började som lärling och har sedan klättrat inom yrket. Vid 23 års ålder startade han eget bolag och sedan dess har företaget bara vuxit. 

- Det bästa med att vara målare är friheten, variationen och skapandet.

Se hela filmen med Staffan!

Här har vi samlat några kortare videos

bottom of page